Meteen naar de inhoud

LINE UP 

Woodgrain Bluesrocknight 2023

Ook in 2023 brengt de Woodgrain Bluesrocknight weer een fantastische line-up van de beste bluesartiesten. 

De bands

Woodgrain Bluesrocknight 2023 _ AJ Plug
Beste vrouwelijke bluesartiest van Nederland

AJ PLUG

AJ Plug staat bekend als één van de beste blueszangeressen van Nederland. Haar tweede album Chew Chew Chew uit 2016 oogstte jubelende recensies: vijf sterren in o.a. Music Maker en de Blueskrant. Het resulteerde in een succesvolle tournee in de theatershow Johan Derksen Keeps The Blues Alive., In de Verenigde Staten stond ze op de cover van het toonaangevende magazine Blues E-News.

Na een roerige tijd waarin ze slokdarm kanker overwonnen heeft is AJ Plug weer helemaal terug. De ziekte, de Killer King, is ingetoomd. Dat haar album gaat over ziek zijn en beter worden is niet meer dan logisch. De songtitels spreken boekdelen: The Shape I’m In, The Sky Turned Black, Tears Ran Dry, Never Gonna Stop, It Will Be Alright, Gimme A Smile. ‘Schrijven is verwerken. Tijdens het ziek zijn heb ik veel niet bewust meegemaakt. Veel heb ik ook verdrongen, denk ik. Toen ik weer liedjes ging schrijven kwam het allemaal weer terug. Zo heb ik het voor mezelf een plek kunnen geven. Nu is het klaar.’ 

Met de hulp van topmuzikanten als gitarist/producer Guy Smeets, toetsenist Roel Spanjers en drummer Arie Verhaar is Killer King een hele muzikale en toegankelijke bluesrockplaat geworden, met hier en daar een rauw randje. ‘Het is een eerlijke plaat, geen bullshit. Het zijn geen liedjes over leuk stappen op de zaterdagavond, dat mag duidelijk zijn. Iedere song gaat echt ergens over. Hopelijk bieden ze herkenning en troost.’ Als kers op de taart is dit album uitgeroepen tot beste Blues album van 2021. 

AJ Plug zal een mooie een show geven op de Woodgrain Bluesrocknight 2019

Woodgrain Bluesrocknight 2023 _ Ralph de Jongh
Een flinke bak energie

Ralph de Jongh & band

Ralph de Jongh (Roosendaal, 31 juli 1975) is een Nederlands blueszanger, componist en gitarist. Hij brengt zijn muziek in eigen beheer uit. Hij staat bekend om zijn solo-act waarbij de houten klompen die hij als percussie-instrument gebruikt worden gezien als zijn handelsmerk.

Als vijfjarige werd ie geinspireerd door de Stones-platen van zijn vader. De kleine Ralph oefende op gitaren en ontwikkelde een stemgeluid dat doet vermoeden dat een zwarte ziel in deze blonde brabander huist. Na veel optredens her en der en een afgeronde studie Antieke Chinese wijsbegeerte stort Ralph zich sinds twee jaar volledig op zijn muziek. En dat loopt gesmeerd. Harry Muskee (Neerlands ongekroonde Blueskoning) zag hem en werd meteen fan.

Ralph is sensationeel. Zijn lijf en leden worden de blues als ie ze speelt. Publiek is getuige van een niet aflatende energie die uit al zijn poriën stroomt als hij optreedt. Op de vijfde editie van de  Woodgrain Bluesrocknight 2023 staat Ralph de Jongh met zijn geweldige band.

Woodgrain Bluesrocknight 2023 _ woodgrain
De magie van Joe Bonamassa

Woodgrain

De festival organisatoren van de Woodgrain Bluesrocknight. De in 2011 opgerichte band heeft al menig podium gezien en laten mensen versteld achter. De echte Joe Bonamassa fans zullen smullen bij het horen van de muziek van Woodgrain. Met een groot repertoir van Joe Bonamassa covers zijn ze een echte festival band. Met Marko Heslinga op solo gitaar, groot fan van Bonamassa, zal het de bezoekers niet ontbreken aan scheurende gitaar geluiden.

Woodgrain Bluesrocknight 2023 _ harp mitch and guitar jakobs
Eigentijds, oldskool en herkenbaar

Harp Mitch & Guitar Jakobs

De Nederlandse zanger en mondharmonicaspeler Michel Zwiers alias Harp Mitch en de Duitse gitarist Helmut Jakobs alias Guitar Jakobs zijn al weer 2 decennia binnen verschillende bands met elkaar onderweg in de bluesscene. Als akoestisch duo zijn ze 3 jaar bezig. 

Puur akoestisch met gitaar, mondharmonica en zang. Zij hebben zich zelfs gewaagd aan instrumenten die zij normaal gesproken helemaal niet bespelen. Nieuwe uitdagingen durven aangaan en hierbij totaal buiten de comfortzone te treden.

Vanuit de theatergedachte ‘Blues Bie’n Schemerlamp!‘, zijn voor nummers gekozen die hun eigen verhaal in de tijdreis van de blues hebben. Hun eigen gevoel en interpretatie van oude klassiekers in de huidige tijd te transponeren met een eigen sound en timing, is voor beide heren doorslaggevend geweest. Niet de oude “klassieker” natuurgetrouw coveren maar een geheel eigen vingerprint meegeven. Authentische herkenbare sound is wat Harp Mitch &Guitar Jakobs aan de eigen identiteit geeft die live op de bühne juist de energie en innemendheid teweeg brengt.

De Foyer van het Theater Kielzog is op de Woodgrain Bluesrocknight de plek van Harp Mitch & Guitar Jakobs

Direct tickets kopen?

Tickets zijn verkrijgbaar via de site van het Kielzog Theater