Meteen naar de inhoud
woodgrain bluesrock band logo_wit_schaduw

Bluesrock as it should be!

Woodgrain
Bluesrock band

Je hebt blues and je hebt rock, maar je hebt ook bluesrock. Dit is wat de mannen (en inmiddels ook een dame) het beste brengen. Met lange, maar heerlijke solo’s, scheurende gitaren, rauwe stem van Ian Bodewes en de klanken van Hammond en piano worden de nummers van blueslegende Joe Bonamassa zeer goed vertolkt. 

Woodgrain Bluesrock _ bluescamping boerhaarshoeve 2022

Woodgrain is ontstaan in 2010, nouja een paar jongens wilde samen wat gaan jammen. De jongens repeteerden bij DmusicBox (bestaat niet meer) in Groningen.
Ze kwamen later uit bij oefenruimte Lawaaihok in tripcompagnie, met eigenaar is Harry Dragstra .  De band bestond toen uit Ian Bodewes, Marko Heslinga, Bart Feeburg, Paul Smit en later  bijgekomen Jan Ties Toxopeus.

De band speelde hun eerste optreden op ‘TripsRock’ georganiseerd door Studio-eigenaar Harry Dragstra. In een aantal jaar werd de muziekkeuze duidelijker, stevige bluesrock. Joe Bonamassa, ieders favoriet, kwam veelal op de setlist voor, maar Kenny Wayne Shepherd en Walter Trout werden niet vergeten.

Toen in 2015 een nieuwe bassist én nieuwe gitarist gezocht moesten worden, werd besloten te kijke naar een toetsenist.
Johan Gils besloot de jongens aan te vullen en Vincent Lietmeijer werd gevonden om de hele band te voorzien van zijn Hammond sound. 
Vanwege het 5-jarig bestaan van de de band te vieren werd er op 12 november 2016 een feestje georganiseerd, de Woodgrain Bluesrocknight. In een bomvolle Muziekcafe de Tibbe schreeuwden de mensen om meer, dus ook een tweede editie stond al vast.
Nu is de Woodgrain Bluesrocknight uitgegroeid tot 1 van de grootste bluesfestivals van het noorden.

Vanaf December 2021 heeft Danielle Gombert haar plek in genomen als bassiste van de band.